Wind Energie

Onze schepen zijn ontworpen om onderdelen van windturbines van productielocaties naar offshore windparken te vervoeren. De schepen zijn uitgerust met kranen, roro en ander gespecialiseerd materieel waarmee we de zware componenten veilig en efficiënt kunnen laden en lossen. Als Hartman Seatrade zijn wij gespecialiseerd in het vervoeren van zware en bovenmaatse lading, waaronder windturbines en andere componenten voor de offshore windenergie-industrie.

Onze multifunctionele schepen vervoeren windturbinebladen, turbinetorens, gondels, aandrijflijnen en trafo’s. Als de componenten, zoals hubs, met vrachtwagens worden vervoerd, kunnen onze roro-schepen ze vervoeren via het roll-on roll-of-systeem in plaats van dat ze met kranen aan boord worden gehesen.

Naast het vervoeren van onderdelen van windturbines bieden wij ook tal van andere diensten aan de offshore windenergie-industrie. Dit omvat scheepsbeheer, engineering en logistieke ondersteuning. We hebben ervaring met het werken aan verschillende offshore windenergieprojecten op locaties over de hele wereld, waaronder Europa, Azië en Noord-Amerika.

Ook zijn onze schepen bij uitstek geschikt voor het vervoeren van windturbines die op een nieuwe locatie hergebruikt gaan worden, dit past ook helemaal bij ons duurzaamheidsprogramma.

Over het algemeen spelen we een belangrijke rol in de offshore windenergie-industrie door veilige en betrouwbare transportdiensten te bieden voor de zware en extra grote componenten die essentieel zijn voor het bouwen en onderhouden van on- en offshore windparken.