Duurzaamheid

Bij Hartman Seatrade vormen veiligheid en milieubeheer de kern van onze activiteiten. We hanteren de hoogste normen voor kwaliteit, gezondheid, veiligheid en het milieu en zorgen voor een duurzame toekomst voor iedereen.

Veiligheid: onze topprioriteit

We blijven ons inzetten voor het bereiken van een werkomgeving zonder incidenten/ongevallen. Door ons robuuste veiligheid systeem overtreffen we de industrienormen en streven we consequent naar uitmuntendheid. Onze geïntegreerde veiligheidspraktijken, afgestemd op de International Safety Management Code, voldoen niet alleen aan de verwachtingen van onze klanten, maar overtreffen ze zelfs. Geleerde lessen worden effectief gecommuniceerd via de interne circulaire van ons bedrijf, waardoor een cultuur van bewustzijn en continue verbetering wordt bevorderd. Onze schepen voeren met trots de Nederlandse kwaliteitsvlag en voldoen aan de strenge eisen van gerenommeerde classificatiebureaus. Van scheepsontwerp tot onderhoud en training van de bemanning, we hanteren de hoogste normen voor alle aspecten van onze activiteiten.

Milieuverantwoordelijkheid: het behoud van onze planeet

We omarmen onze verantwoordelijkheid om het milieu te beschermen en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. We zijn wereldwijd actief, ook in emissiebeheersgebieden en milieugevoelige regio’s, en houden ons strikt aan alle toepasselijke wetgeving. Onze inzet voor milieubeheer omvat het beperken van de uitstoot van SOx, NOx, roet (fijne deeltjes) en CO2. We geven prioriteit aan het juiste beheer van afval, ballastwater en reinigingsprocessen, volgens strikte afvalbeheerplannen. Door zich te houden aan internationale normen zoals de ISPS-code en het Maritiem Arbeidsverdrag, zijn zowel ons bedrijf als onze schepen gecertificeerd voor hun naleving van uitgebreide milieupraktijken.

VEILIGHEID EERST: NUL INCIDENTEN, NUL COMPROMISSEN

Bij Hartman Seatrade blijven we ons onverminderd richten op het bereiken van een werkomgeving zonder incidenten/ongevallen. We identificeren en beheren risico’s proactief door middel van continue analyse en monitoring. Onze toegewijde QHSE-afdeling zorgt ervoor dat alle schepen blijven voldoen aan de nieuwste kwaliteits-, gezondheids-, veiligheids-, beveiligings- en milieuvoorschriften. Door een cultuur van veiligheid en milieubewustzijn te bevorderen, versterken we onze bemanning door middel van informatie en instructies. We gaan verder dan de wettelijke vereisten door aanvullende training en certificering te bieden via speciaal gebouwde vrachtkraansimulators. Onze toewijding aan veiligheid strekt zich uit tot ons kantoorpersoneel, dat een gespecialiseerde training volgt om de risicofactoren te begrijpen die samenhangen met al onze scheepsactiviteiten.

MILIEU: ONZE CO2 footprint VERLAGEN

We zetten ons in voor het minimaliseren van het brandstofverbruik en het verminderen van luchtemissies, waaronder zwavel, stikstof en CO2. Onze technische afdeling onderzoekt voortdurend innovatieve oplossingen om voortstuwingssystemen van schepen te optimaliseren en economisch varen te bevorderen. We stimuleren gedragsveranderingen en passen technische maatregelen toe om het elektriciteits- en brandstofverbruik aan boord te verminderen. Onze nieuw gebouwde schepen zijn uitgerust met zeer efficiënte motoren, geavanceerde energiezuinige roeren en moderne rompcoatings om de weerstand te minimaliseren. We geven prioriteit aan trim- en snelheidsoptimalisatie, waarbij we weerrouteringssystemen gebruiken om ongunstige omstandigheden tijdens reizen te volgen en te vermijden.

EFFICIËNTIE STIMULEREN DOOR TECHNOLOGIE EN DATA

Hartman Seatrade heeft een intern, op sensoren gebaseerd vlootprestatieplatform ontwikkeld om de efficiëntie van onze schepen te meten, analyseren en verbeteren. We rusten ons gehele wagenpark uit met meetapparatuur voor brandstofverbruik en dataloggers, waarmee we de prestaties kunnen monitoren en verbeteren. Dashboards voor brandstofbewaking aan boord stellen onze bemanning in staat om zo brandstofzuinig mogelijk te navigeren, waardoor onze ecologische voetafdruk wordt verkleind. We streven er voortdurend naar om de emissies naar water te verminderen, met initiatieven zoals vuilafstotende coating van siliconen met ultra lage wrijving, afvalwaterzuivering en het gebruik van biologisch afbreekbare smeermiddelen.

Doe met ons mee om het milieu te beschermen terwijl we naar een groenere toekomst varen!